Declareer eenvoudig de werkzaamheden

demo aanvragen

 

 

Declareren kan echt veel eenvoudiger

Idealiter maakt u direct na het afsluiten van een dossier een declaratie en declareert u op de eerste werkdag van de maand al uw werkzaamheden. Uw cliënten weten hierdoor precies waar ze aan toe zijn, en u wordt eerder betaald.

Grote kans alleen dat declareren voor u niet hoog op de prioriteitenlijst staat. Het kost veel tijd en er zijn veel onnodige handelingen zoals het opslaan van bestanden, uitprinten en scannen van declaraties, en het bijhouden van Excellijsten om na te gaan of een factuur is voldaan is. Gelukkig kan dit ook anders.

Niet leuker, wel veel sneller en makkelijker!

Binnen 30 seconden heeft u een declaratie opgesteld, verstuurd en in het juiste dossier opgeslagen.

Declareren is niet moeilijk, het is alleen heel moeilijk gemaakt. Hoe wij het hebben opgelost? Wij hebben het gehele proces voor u geautomatiseerd:


Selecteer het dossier, kies aanmaken declaratie en HAMMOCK maakt een e-mail aan met het juiste e-mailadres en de declaratie als bijlage. Wilt u de declaratie toch nog controleren voordat u deze verzendt? Ook dat kan.

Na verzenden slaat HAMMOCK de e-mail en de declaratie automatisch op.

Declaratieadvies

HAMMOCK heeft ook de mogelijkheid om te declareren op basis van declaratieadviezen. Dit wordt vaak gebruikt indien degene die de declaratie opstelt niet de advocaat is. Maar het kan ook handig zijn indien u de declaraties vanaf een papieren overzicht opstelt.

Soorten declaraties

Als kantoor heeft u verschillende soorten declaraties:

  • Op basis van een uurtarief
  • Een vaste prijs
  • Toevoegingen
  • Voorschotnota
  • Verschotten
  • Creditnota’s met rollback (alle uren worden weer vrijgegeven)
  • Creditnota’s zonder rollback (u crediteert een bedrag)

In HAMMOCK zijn al deze factuursoorten ingebouwd. Ook kunnen ze eenvoudig worden aangepast naar uw huisstijl.

Vreemde valutie

Met HAMMOCK heeft u de mogelijkheid om declaraties op te stellen in vreemde valuta. De declaratie kunt u opstellen in EUR maar ook USD en GPB. Wilt u ANG gebruiken? Ook geen probleem, dat kan ook.

Koppeling met boekhoudpakket

Declaraties kunnen automatisch worden doorgestuurd naar uw boekhoudpakket, ongeacht welk pakket dit is. HAMMOCK is compatibel met alle softwarepakketten.

Rapportages

Door gebruik te maken van filters kunt u uw eigen rapportages opstellen. Dit kan bijvoorbeeld het openstaande bedrag per dossier of per klant zijn.

Ervaar HAMMOCK zelf

Wilt u zelf zien hoe gemakkelijk het is om met HAMMOCK uw tijd te schrijven, te declareren en overzicht te houden? Wij geven u graag een vrijblijvende online demo. Natuurlijk komen we ook graag bij u op bezoek voor een persoonlijke kennismaking. Heeft u interesse of wilt u simpelweg iets meer weten? Neem gerust contact met ons op per mail of telefoon.